Konkursas „Sveikatiados užkandžių fiesta” skirtas ugdyti vaikų sveikatai palankios mitybos įgūdžius, skatinti rinktis sveikatai palankius užkandžius. Kretingos Marijono Daujoto progimnazijos 6–8 kl. mokiniai per technologijų pamokas, kartu su mokytoja Marija Šaltmeriene, tyrinėjo užkandžių receptus, eksperimentavo, degustavo ir parengė rekomendacijas „Užkandžių fiesta draugų vakarėliui“. Saikingas užkandžiavimas – vienas iš sveikos mitybos principų. Užkandžiai (vaisiai, daržovės, uogos, riešutai, džiovinti vaisiai, juodas šokoladas, sėklos, javainiai, viso grūdo duonos gaminiai, pieno produktai, šviežios sultys) gali būti ir sveiki, ir skanūs, ir labai naudingi mūsų sveikatai. Taip pat gali padėti išvengti persivalgymo, praskaidrinti nuotaiką, suteikti energijos, padėti susikaupti darbui ar mokslams. Patariama užkandžiauti praėjus 2 valandoms po pagrindinių valgymų: pirmoje dienos pusėje rinktis vaisius ir riešutus, o antroje – neriebius pieno produktus ir daržoves. Užkandis neturėtų viršyti 300 gr. per parą (obuolys, bananas ir nedidelė saujelė riešutų); nepamiršti išgerti pakankamą kiekį vandens.
Sausio 14 d. rogimnazijos mokiniai, lankantys būrelį „Giliuko akademija“, dalyvavo smagioje edukacijoje „Menas lėkštėje“. Mokiniai kalbėjo apie vitaminų trūkumą, kaup gauti žiemą. Sužinojo kokiuose vaisiuose kokių vitaminų yra. Vėliau iš vaisų lėkštėse dėliojo tikrus meno kūrinius.
Dėkojame būrelio vadovei Vidai Songailienei už įdomius užsiėmimus, o mokiniams linkime ir toliau išlikti tokiais kūrybiškais!
Progimnazijos inf.