Kad ir kaip nebūtų keista, bet kiekvienuose namuose dingsta pirštinė ar kojinė. Kur jos dingsta? Niekas nežino. Visiems smalsu sužinoti, kur dingsta kojinė, pirštinė. Gal jos kur keliauja, gal pasislėpusios tupi po lova ir laukia kol jas surasime? Kyla daug klausimų, dar daugiau atsakymų.
Panevėžio lopšelio – darželio ,,Draugystė“ Gamtosauginis komitetas pakvietė respublikos ikimokyklines įstaigas dalyvauti ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų, pedagogų  ir ugdytinių tėvelių kūrybinių darbų parodoje ,,Vienos pirštinės / kojinės istorija“. Pasiūlėme sukurti ir užrašyti savo dingusios kojinės ar pirštinės istoriją. o Kad būtų įdomiau klausytis istorijų, vizualizuoti kojines (pirštines) į vaikiškus personažus. Parodai pateikta 112 darbų ir 112 istorijų.
Vieniša kojinė ar pirštinė tapo kiškučiu, žuvyte, pabaisiuku ar drambliuku. Ir kiekvienas jų turi savo istoriją. ,,Rusvos beždžionėlės pasaka“, ,,Baltos kojinytės nuotykiai“, ,,Bitelės istorija“ ir kitos pasakos bus sudėtos į knygą ir pradžiugins vaikus vakarais, prieš pietų miegą.
Džiaugiamės įgyvendinę gausybę kūrybinių idėjų ir prisidėję prie tekstilės atliekų mažinimo.

Daiva Margelienė,
direktoriaus pavaduotoja ugdymui