Birželio 3-oji – ypatinga diena Vilkaviškio raj. Gražiškių gimnazijai. Sėkmingai 7 Gamtosauginių mokyklų žingsneliais „keliavusiai“ gimnazijos bendruomenei oficialiai pirmą kartą įteikti tarptautiniai Gamtosauginių mokyklų programos apdovanojimai – Žalioji vėliava ir Aplinkosauginio švietimo fondo sertifikatas!
Kaip ir ankstesniais metais, taip ir šiemet Gamtosauginės mokyklos statusą Vilkaviškio rajone išlaikė ir Vištyčio Petro Kriaučiūno mokykla – daugiafunkcis centras.
Visuomeninė organizacija „Lietuvos žaliųjų judėjimas“ Gamtosauginių mokyklų programą šalyje pradėjo įgyvendinti 2003 m. rudenį. Pirmą kartą Lietuvos švietimo įstaigos Gamtosauginių mokyklų apdovanojimais buvo įvertintos 2005 m. pavasarį. Tada Žalioji vėliava ir Fondo sertifikatas suteikti dešimčiai Lietuvos ugdymo įstaigų, įskaitant ir Vištyčio Petro Kriaučiūno vidurinę mokyklą.
Mokykla kasmet įvertinama Gamtosauginių mokyklų apdovanojimais ir Gražiškių gimnazijoje vykusiame renginyje Žalioji vėliava ir Aplinkosauginio švietimo fondo sertifikatas įstaigai suteikti jau penkioliktuosius metus iš eilės!
Šventėje dalyvavo ir gražiomis mokyklų ekologinėmis iniciatyvomis pasidžiaugė eilė svečių: Vilkaviškio raj. savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja A. Finagėjevienė, Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centro direktorius A. Bagušinskas, Vištyčio regioninio parko direktorius N. Paškauskas, Gražiškių seniūnijos seniūnė R. Didvalienė.
Vilkaviškio raj. švietimo įstaigų dalyvavimas Gamtosauginių mokyklų programoje ir programos vykdymas dalinai finansuojamas Vilkaviškio raj. savivaldybės aplinkos apsaugos programos lėšomis.

LŽJ ir gimnazijos inf.