100_1269.resizedVos tik aukščiau kyla saulutė, anksčiau švinta, mes ir vėl laukiame pavasario, kartu paminėdami Žemės dieną ir pavasarinius darbus išdėliodami mėnesį į priekį.
Šiemet, kovo 20 dieną, Šiaulių raj. Kuršėnų Daugėlių pagrindinėje mokykloje lankėsi Kurtuvėnų regioninio parko darbuotojai. Jie vedė pamoką 8 – 10 klasių mokiniams apie Lietuvoje saugotinas teritorijas, supažindino su Kurtuvėnų regioniniu parku, papasakojo apie vykdomas edukacines veiklas moksleiviams. Visi labai susidomėjo vykdoma tiriamąja veikla, tad planuojame atšilus orams patys apsilankyti Kurtuvėnuose.
Kovo mėn. 24 dieną mūsų pirmokai lankėsi Kuršėnų vaikų globos namuose. Ten kartu su moksleiviais iš Pavenčių mokyklos dalyvavome popietėje ,,Sveikas, pavasari!“ Ją organizavo vaikų globos namų bibliotekos vedėja Danutė Daunienė su savo skaitytojais. Pirmokėliai buvo išmokę paukščių balsų pamėgdžiojimų – kiti šventės dalyviai spėliojo, koks paukštelis gali taip ,,kalbėti“. Paventiškiai atsinešė aitvarų, mokė iš balionų pasidaryti įvairių žvėrelių figūrų. Paskui visi dalyvavome protų mūšyje apie Žemę, jos augalus ir gyvūnus. Lauke kėlėme inkilus ir, kol dar Žemė negali pasigirti spalvotais žiedais, iškarpytomis popierinėmis gėlėmis puošėme Žemę.
Pirmadienį, kovo 27 dieną, visi ,,Pelėdžiukų“ būrelio nariai, kartu su miškininkais važiavome į Šilelio mišką, kur iškėlėme dvidešimt inkilų mažiesiems miško paukšteliams. Vyresnieji berniukai Pijus Milašius, Rokas Prazauskis, Ernestas Staradumskis ir patys išbandė savo jėgas užkabinant inkilą ant lazdos ir keliant į medį. Oras buvo puikus, tad pasidarbavę, pasisupome sūpuoklėse, miške įrengtoje poilsio aikštelėje.
Žemės mėnuo tęsiasi iki balandžio vidurio. Mūsų laukia dar nauji darbai: atnaujinsime užrašus medžių pažinimo take, auginsime gėles, dalyvausime aplinkos tvarkymo talkose.

Asta Startienė,
Kuršėnų Daugėlių pagrindinės mokyklos mokytoja metodininkė