Sausio 23 – vasario 3 dienomis, Mažeikių lopšelio – darželio „Gintarėlis“ „Nykštukų“ ir „Voveryčių“ grupių vaikai su mokytojomis įgyvendino projektą „Bėgu miško takeliu, daug žvėrelių sutinku“. Projekto tikslas – padėti vaikams pažinti, saugoti, gerbti ir puoselėti gyvąją gamtą, įtvirtinti žinias apie Lietuvos miškuose gyvenančius žvėris. Gyvūnai – neatsiejama gamtos, mūsų aplinkos, mūsų gyvenimo dalis, todėl stengiamasi ugdyti vaikų atsakomybės jausmą už šalia esančius gyvūnus. Projekto metu vaikai susipažino su miško gyvūnų išvaizda, plėtė žinias apie jų gyvenimo būdą. Pasitelkdami įvairias meninės raiškos priemones: piešdami, lipdydami, aplikuodami, štampuodami, vaikai kūrė meninius darbelius apie miško žvėrelius. Siekdamos, kad veikla būtų kūrybiškesnė, įdomesnė į projektą integravome įvairias STEAM veiklas – „Miško gyvūnų pėdsakai“, „ Kas slepiasi sniege?“, „Gyvūnų atvaizdai“, „Voverės paveikslas iš gamtinių ir antrinių žaliavų“, „Žvėrys lede“, „Miškas“. Veikla žaismingesnė tapo, kai į ją įjungėme inscenizuotas pasakas, muzikinius ratelius- žaidimus, išmaniąją lentą. Lavinti smulkiąją motoriką ir ugdyti pažinimo gebėjimus padėjo mokytojų sukurtos įvairios metodinės priemonės : „Miško gyvūnų šešėliai“, „Surask gyvūno pėdsaką“, „Kas ką ėda“, „Gyvūnų takeliai, „Surask vienodas voveres“, „Gyvūnų dėlionės“, „Sergantis meškinas“, „Kokio gyvūno namai“. Projekto užbaigimo dieną vaikai vyko į Mažeikių miesto Melioracijos parkelį, kuriame ieškojo gyvūnų pėdsakų. Vaikų džiugias emocijas sukėlė rasti briedžio ir elnio ragai, ugdytiniai juos tyrinėjo padidinamaisiais stiklais, mokėsi įvardinti kuris didelis, o kuris mažas.
Mokytojos įtraukė ir tėvus į projektinę veiklą: tėveliai kartu su vaikais kūrė pasakas, eilėraščius apie miško gyvūnus ir jas iliustravo. Kalbėdami apie pagalbą gyvūnams žiemą, įsitraukėme į darželio organizuojamą akciją „Skanios dovanos žvėreliams ir paukšteliams“, kurios metu tėvai su vaikai nešė įvairias gėrybes miško gyventojams.
Įvairios projekto veiklos žadino vaikų emocijas, saviraišką ir kūrybiškumą. Turtino pažinimo patirtį, ugdė dorovinius jausmus ir vaikų atsakomybę.

Ikimokyklinio ugdymo mokytojos: Dainora Ružauskienė,
Inga Miniauskienė, Rita Gapševičienė.