Atėjus vasarai, skubame į kiemo erdves tyrinėti, eksperimentuoti, džiaugtis supančios gamtos įvairove. Skatindami vaikų domėjimąsi gamta, joje vykstančiais procesais, pakvietėme ugdytinius dalyvauti „Gamtos detektyvų” dienoje. Apsiginklavę padidinimo stiklais, žiūronais ir mikroskopais, stebėjome ir aiškinomės kas gyvena tarp žolių, kaip atrodo gėlės žiedlapiai, kaip popieriaus lape atspaudžiamos medžių rievės, kokie medžiai auga darželio teritorijoje.
Vaikai pagal paveikslėlius turėjo surasti medžius, augalus, sraiges, vabaliukus. Džiaugėmės susipažinę su skruzdėmis, sraigėmis ir boružėmis. Apžiūrėjome sraiges mikroskopais, padidinimo stiklais, pačiupinėjome, palaikėme delniukuose. Vardinome augalus ir medžius, juos apibūdinome, skaičiavome, matavome, lyginome. Aiškinomės, kas judina medžių lapus, kodėl nematome vėjo, stebėjome kaip džiūsta balos.
„Varliukų“ grupės ugdytiniai smėlio dėžėje surinko visus akmenukus, sudėjo juostą ir pabandė išmatuoti. Iš surinktų akmenukų sudėta ilgesnė nei 1 metro juosta.
Diena buvo smagi ir kupina netikėtų atradimų. Patyriminė veikla – puiki galimybė mokytis ir pajusti ryšį su gamta.

Gamtosauginio komiteto pirmininkė Daiva Margelienė