Sausio mėn. Kretingos Marijono Daujoto progimnazijos šeštų ir septintų klasių mokiniai per technologijų pamokas susipažino su viso (pilno) grūdo produktais, jų reikšme žmogaus mityboje. Šių metų pirmasis projekto „Sveikatiada“ iššūkis – grūdiniai produktai yra sveikatai palankios mitybos pagrindas. Praktiniams darbams buvo pasirinkta tema – kepiniai su viso/pilno grūdo miltais ir kitais grūdiniais produktais. Išbandyta daug receptų. Dvi savaites mokyklos koridoriuose gardžiai kvepėjo. Mokiniai ne tik patys paskanavo kepinių su viso/pilno grūdo miltais ir įvairias dribsniais, bet ir surengė kepinių degustaciją mokytojams – mokytojai rinko skaniausią kepinį. O visus receptus sudėjo į knygelę, kurią mokyklos skaitykloje galės rasti visi norintys.

Mokyklos inf.