Gegužės mėnuo ypatingas – gamta pasipuošia nuostabiais žiedais… Pradeda žydėti sodai, medžiai, gausybė spalvingų žiedų išsiskleidžia darželiuose, pievose, pakelėse. Kaip galima tokio grožio nematyti ir nesigrožėti.
Gegužės 18-oji – Tarptautinė žavėjimosi augalais diena (“Augalų žavadienis”), pasaulyje minima nuo 2012 metų. Žemės rutulyje suskaičiuojama net ketvirtis milijono jų rūšių. Kviečiama ne tik grožėtis augalais, bet ir atkreipti dėmesį į gamtosaugines problemas, klimato kaitą, augalų išsaugojimą.
Lopšelio – darželio ,,Draugystė“ Gamtosauginis komitetas pakvietė Panevėžio miesto ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogus dalyvauti kūrybinių darbų virtualioje parodoje, skirtoje ,,Augalų žavadieniui“. Pasiūlėme sukurti savo svajonių gėlę, kuri būtų kitokia, bet nuostabi, šilta ir sava. Kad tai būtų kiekvieno nepakartojama gėlė. Pedagogai klijavo, konstravo, dekoravo įvairių dydžių gėles iš gamtinės medžiagos, šiaudų, audinių, siūlų, popieriaus, polietileno, agroplėvelės ir kt. buitinių atliekų.
Parodoje dalyvavo 57 pedagogai iš 15 miesto ugdymo įstaigų ir sukūrė 63 gėles. “Augalų žavadienis “ kviečia grožėtis netradicinėmis gėlėmis.

Daiva Margelienė,
Gamtosauginio komiteto pirmininkė